Itinerari Hiddens Gems Di Sri Lanka Selama 8H7M. Berbaloi Sangat!

Itinerari Hiddens Gems Di Sri Lanka Selama 8H7M. Berbaloi Sangat! 1

Kami pasti tak ramai yang menjadikan Sri Lanka sebagai salah satu pilihan untuk bercuti. Sebenarnya setiap negara mempunyai kelebihan masing-masing. Terpulang kepada individu tersebut apakah tujuannya ketika bercuti. Jika anda seseorang yang sukakan tempat yang kurang tumpuan, rapat dengan warga tempatan, mungkin Sri Lanka boleh anda lawati.

Terpulang kepada individu masing-masing. Ada yang suka lawat di tempat yang sememangnya tumpuan pelancong. Dan pastinya tempat tumpuan pelancong ini akan ramai orang dan sukar untuk bergambar. Ada sesetengah orang pula suka ke tempat yang kurang tumpuan. Apa yang menariknya, hidden gems sebegini sememangnya cantik selain daripada kurangnya pelancong.

Kali ini kami kongsikan trip yang menarik dan agak rare di Sri Lanka. Siapa sangka Sri Lanka juga mempunyai tempat-tempat yang menarik yang boleh anda kunjungi. Nah kongsikan kepada anda pengalaman Rozaini Zain ketika trip beliau ke hidden gems di Sri Lanka. Mana tahu boleh dijadikan rujukan jika ingin ke Sri Lanka. Jom baca di bawah:

Itinerari Hiddens Gems Di Sri Lanka Selama 8H7M. Berbaloi Sangat! 2
Kredit Foto: Facebook Rozaini Zain

Sri Lanka Trip (20 Feb – 27 Feb 2019)

Colombo – Mirissa – Galle – Unawatuna – Ella – Nuwara Eliya – Kegalle – Sigiriya – Kandy – Colombo

ITINERARI

Itinerari Hiddens Gems Di Sri Lanka Selama 8H7M. Berbaloi Sangat! 3
Itinerari Hiddens Gems Di Sri Lanka Selama 8H7M. Berbaloi Sangat! 4
Kredit Foto: Facebook Rozaini Zain
Itinerari Hiddens Gems Di Sri Lanka Selama 8H7M. Berbaloi Sangat! 5
Kredit Foto: Facebook Rozaini Zain
Itinerari Hiddens Gems Di Sri Lanka Selama 8H7M. Berbaloi Sangat! 6
Itinerari Hiddens Gems Di Sri Lanka Selama 8H7M. Berbaloi Sangat! 7
Itinerari Hiddens Gems Di Sri Lanka Selama 8H7M. Berbaloi Sangat! 8
Kredit Foto: Facebook Rozaini Zain
Itinerari Hiddens Gems Di Sri Lanka Selama 8H7M. Berbaloi Sangat! 9
Kredit Foto: Facebook Rozaini Zain
Itinerari Hiddens Gems Di Sri Lanka Selama 8H7M. Berbaloi Sangat! 10
Itinerari Hiddens Gems Di Sri Lanka Selama 8H7M. Berbaloi Sangat! 11
Kredit Foto: Facebook Rozaini Zain
Itinerari Hiddens Gems Di Sri Lanka Selama 8H7M. Berbaloi Sangat! 12
Kredit Foto: Facebook Rozaini Zain

KOS

Berikut kos yang hangus untuk trip beliau ke Sri Lanka.

Ground = 27k lkr ~ RM630
hotel pay in advance RM85
visa 35 usd ~ RM143
flight tiket RM493
the elephant freedom project 6500 lkr ~ RM150

Jadi jumlah keseluruhan adalah RM1501. Mungkin kos tidak semurah ke negara Indonesia ataupun Thailand tetapi semestinya berbaloi untuk pengalaman yang sangat bernilai.

Itinerari Hiddens Gems Di Sri Lanka Selama 8H7M. Berbaloi Sangat! 13
Kredit Foto: Facebook Rozaini Zain
Itinerari Hiddens Gems Di Sri Lanka Selama 8H7M. Berbaloi Sangat! 14
Kredit Foto: Facebook Rozaini Zain

Boleh tahan macam-macam aktiviti dan tempat juga yang beliau pergi kan? Untuk kaki instragram yang suka upload gambar-gambar cantik, cuba ke Sri Lanka ni. Mana tahu boleh jadi instagram fotospot untuk anda. hehe.. Nak tahu lebih lanjut tentang trip ke Sri Lanka ni boleh ikuti Rozaini di instagram beliau di sini.

Sumber: Facebook Rozaini Zain

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *