fbpx

Menjelajahi Turki Selama 11 Hari Dengan Modal Hanya RM3750. Memang Sempoi!

Ahmad Suhael

Turki memang salah satu tempat yang mesti ada dalam bucket list travel. Sebabnya di sana banyak tempat-tempat sejarah kesan daripada budaya dan agama Islam. Dua minggu belum tentu cukup untuk jelajah keseluruhan tempat menarik di Turki.

Bagi yang belum biasa bercuti panjang di luar negara, sebenarnya bukan senang nak rangka percutian yang panjang dengan bajet yang rendah ni. Nak fikir tentang penginapan, makanan, pengangkutan, tiket penerbangan dan macam-macam lagilah! Kalau tak biasa konfem cepat ‘give up’.

Tapi tidak bagi pemilik Facebook bernama Hang Dhamin ni, bak kata pepatah nak seribu daya tak nak seribu dalih. Beliau berjaya merangka itinerari lengkap selama 11 hari di Turki dengan hanya bermodalkan RM3750.

Menjelajahi Turki Selama 11 Hari Dengan Modal Hanya RM3750. Memang Sempoi! 1
Kredit Foto: Facebook Hang Dhamin

Sebelum terjun ke itinerari kita ke tips dulu. Bagus untuk ambil tahu beberapa tips sebelum nak ke Turki. Sebabnya tips adalah pengalaman seseorang yang telah melalui sendiri perjalanan ke sesuatu tempat itu. Jadi hanya seseorang itu sahaja yang rasainya. Setiap orang pasti ada tips-tips yang berbeza. Jom baca dulu tips yang dikongsi beliau di bawah ni.

Menjelajahi Turki Selama 11 Hari Dengan Modal Hanya RM3750. Memang Sempoi! 2
Menjelajahi Turki Selama 11 Hari Dengan Modal Hanya RM3750. Memang Sempoi! 3
Menjelajahi Turki Selama 11 Hari Dengan Modal Hanya RM3750. Memang Sempoi! 4
Menjelajahi Turki Selama 11 Hari Dengan Modal Hanya RM3750. Memang Sempoi! 5
Kredit Foto: Facebook Hang Dhamin
Menjelajahi Turki Selama 11 Hari Dengan Modal Hanya RM3750. Memang Sempoi! 6
Menjelajahi Turki Selama 11 Hari Dengan Modal Hanya RM3750. Memang Sempoi! 7
Menjelajahi Turki Selama 11 Hari Dengan Modal Hanya RM3750. Memang Sempoi! 8
Menjelajahi Turki Selama 11 Hari Dengan Modal Hanya RM3750. Memang Sempoi! 9
Menjelajahi Turki Selama 11 Hari Dengan Modal Hanya RM3750. Memang Sempoi! 10
Menjelajahi Turki Selama 11 Hari Dengan Modal Hanya RM3750. Memang Sempoi! 11
Kredit Foto: Facebook Hang Dhamin
Menjelajahi Turki Selama 11 Hari Dengan Modal Hanya RM3750. Memang Sempoi! 12
Menjelajahi Turki Selama 11 Hari Dengan Modal Hanya RM3750. Memang Sempoi! 13
Menjelajahi Turki Selama 11 Hari Dengan Modal Hanya RM3750. Memang Sempoi! 14
Kredit Foto: Facebook Hang Dhamin
Menjelajahi Turki Selama 11 Hari Dengan Modal Hanya RM3750. Memang Sempoi! 15
Kredit Foto: Facebook Hang Dhamin

Sebenarnya itinerari adalah sesuatu yang subjektif. Ianya terpulang kepada individu dan minat masing-masing. Ada yang minat keindahan alam, ada yang suka membeli belah, ada yang sukakan bandar-bandar sejarah dan macam-macam lagi. Jadi itinerari dari Hang Dhamin ini hanyalah untuk rujukan sahaja. Anda bebas untuk ikut atau tidak.

Pasti ramai yang tak sabar nak tahu apa aktiviti dan tempat-tempat yang menarik yang dikunjungi oleh Hang Dhamink kan? okay jom teruskan baca lagi.

Menjelajahi Turki Selama 11 Hari Dengan Modal Hanya RM3750. Memang Sempoi! 16
Menjelajahi Turki Selama 11 Hari Dengan Modal Hanya RM3750. Memang Sempoi! 17
Kredit Foto: Facebook Hang Dhamin
Menjelajahi Turki Selama 11 Hari Dengan Modal Hanya RM3750. Memang Sempoi! 18
Kredit Foto: Facebook Hang Dhamin
Menjelajahi Turki Selama 11 Hari Dengan Modal Hanya RM3750. Memang Sempoi! 19
Menjelajahi Turki Selama 11 Hari Dengan Modal Hanya RM3750. Memang Sempoi! 20
Menjelajahi Turki Selama 11 Hari Dengan Modal Hanya RM3750. Memang Sempoi! 21
Kredit Foto: Facebook Hang Dhamin
Menjelajahi Turki Selama 11 Hari Dengan Modal Hanya RM3750. Memang Sempoi! 22
Kredit Foto: Facebook Hang Dhamin
Menjelajahi Turki Selama 11 Hari Dengan Modal Hanya RM3750. Memang Sempoi! 23
Kredit Foto: Facebook Hang Dhamin
Menjelajahi Turki Selama 11 Hari Dengan Modal Hanya RM3750. Memang Sempoi! 24
Kredit Foto: Facebook Hang Dhamin
Menjelajahi Turki Selama 11 Hari Dengan Modal Hanya RM3750. Memang Sempoi! 25
Menjelajahi Turki Selama 11 Hari Dengan Modal Hanya RM3750. Memang Sempoi! 26
Menjelajahi Turki Selama 11 Hari Dengan Modal Hanya RM3750. Memang Sempoi! 27
Kredit Foto: Facebook Hang Dhamin
Menjelajahi Turki Selama 11 Hari Dengan Modal Hanya RM3750. Memang Sempoi! 28
Kredit Foto: Facebook Hang Dhamin
Menjelajahi Turki Selama 11 Hari Dengan Modal Hanya RM3750. Memang Sempoi! 29
Kredit Foto: Facebook Hang Dhamin
Menjelajahi Turki Selama 11 Hari Dengan Modal Hanya RM3750. Memang Sempoi! 30
Menjelajahi Turki Selama 11 Hari Dengan Modal Hanya RM3750. Memang Sempoi! 31
Menjelajahi Turki Selama 11 Hari Dengan Modal Hanya RM3750. Memang Sempoi! 32
Kredit Foto: Facebook Hang Dhamin
Menjelajahi Turki Selama 11 Hari Dengan Modal Hanya RM3750. Memang Sempoi! 33
Kredit Foto: Facebook Hang Dhamin
Menjelajahi Turki Selama 11 Hari Dengan Modal Hanya RM3750. Memang Sempoi! 34
Menjelajahi Turki Selama 11 Hari Dengan Modal Hanya RM3750. Memang Sempoi! 35
Menjelajahi Turki Selama 11 Hari Dengan Modal Hanya RM3750. Memang Sempoi! 36
Menjelajahi Turki Selama 11 Hari Dengan Modal Hanya RM3750. Memang Sempoi! 37
Menjelajahi Turki Selama 11 Hari Dengan Modal Hanya RM3750. Memang Sempoi! 38
Kredit Foto: Facebook Hang Dhamin
Menjelajahi Turki Selama 11 Hari Dengan Modal Hanya RM3750. Memang Sempoi! 39
Kredit Foto: Facebook Hang Dhamin
Menjelajahi Turki Selama 11 Hari Dengan Modal Hanya RM3750. Memang Sempoi! 40
Menjelajahi Turki Selama 11 Hari Dengan Modal Hanya RM3750. Memang Sempoi! 41
Menjelajahi Turki Selama 11 Hari Dengan Modal Hanya RM3750. Memang Sempoi! 42
Kredit Foto: Facebook Hang Dhamin
Menjelajahi Turki Selama 11 Hari Dengan Modal Hanya RM3750. Memang Sempoi! 43
Menjelajahi Turki Selama 11 Hari Dengan Modal Hanya RM3750. Memang Sempoi! 44
Kredit Foto: Facebook Hang Dhamin

Memang betulah sangat berbaloi jika nak ke Turki ni. Tempat cantik dan alang-alang anda boleh lihat sendiri sejarah di zaman Sultan Muhammad Al Fateh. Dah boleh mula kumpul duit dah ni. Cuti sekolah dah nak dekat ni. hehe.. Turki on the list!

Bagi yang ingin ikuti perkongsian tempat percutian lain oleh Hang Dhamin ni, boleh beliau di Facebook atau Instagram beliau. Boleh juga ikuti beliau di blog beliau di sini.

Sumber: Facebook Hang Dhamin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Dah Beli Tiket Tapi Tak Boleh Nak Boarding Flight? 3 Perkara Yang Anda Perlu Tahu

Pernah tak anda terkena situasi begini; tiket flight sudah beli, tapi bila sampai masa nak naik flight tak boleh nak boarding disebabkan alasan yang diberitahu tempat duduk sudah terlebih tempahan oleh staff syarikat penerbangan terbabit? Rasa nak marah pon ada kan? mana tak nya segala itinerari dan jadual semua sudah […]
Menjelajahi Turki Selama 11 Hari Dengan Modal Hanya RM3750. Memang Sempoi! 46