fbpx

Pulau Pangkor Bakal Jadi Kawasan Zon Bebas Cukai Menjelang 2020?

Ahmad Suhael

Menjelang tahun 2020, Pulau Pangkor bakal dijadikan destinasi terbaru zon bebas cukai sepetimana yang diumumkan oleh kerajaan pada pembentangan bajet 2018 di parlimen. Ini bermakna Pulau Pangkor akan menjadi seperti Pulau Langkawi di mana tiada lagi cukai SST dikenakan.

Perlaksanaan cukai ini akan melibatkan semua barangan kecuali produk tembakau, alkohol dan kenderaan. Langkah ini bakal memberi kesan positif dan menggalakkan sektor pelancongan di pulau itu, sekali gus menjana pendapatan tambahan kepada ekonomi negara umumnya.

Pulau Pangkor yang sememangnya terkenal dengan kecantikan pantai dan kejernihan air nya pasti akan meningkatkan lagi kedatangan pelancong dalam dan luar negara selepas perlaksaan zon bebas cukai ini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Pusat Indoor Games Di Malaysia Yang Anda Wajib Cuba. Best Giler!

Nak beriadah tapi hilang minat bila terpaksa berjemur tengah panas ataupun takut digigit pacat di hutan? Kini tidak lagi perlu takut sebabnya negara kita banyak aktivit inddor yang korang boleh cuba. Jom lihat 7 senarai pusat indoor games yang kami rasa berbaloi untuk anda cuba! 1 – District 21 Macam-macam […]
Pulau Pangkor Bakal Jadi Kawasan Zon Bebas Cukai Menjelang 2020? 2