Beli-Belah di 7Eleven Thailand. Ini Barangan Yang Mesti Anda Beli Dan Cuba Di Sana!

Siapa pernah ke Thailand? Yang sudah ke sana pasti anda perasan pasaraya 7Eleven terlalu banyak di buka di sana. Bahkan ada yang dibuka sangat berdekatan antara satu sama lain. Apa yang menarik sebenarnya 7Eleven di Thailand ini.

Rata-rata ramai yang ke sana mengatakan membeli-belah di 7 Eleven sangat lah seronok. Macam-macam makanan yang jarang didapati di 7Eleven Malaysia di jual di sana. Bahkan rata-rata makanannya ada tanda halal. Sebagai muslim, pastikan sebelum membeli kita cek dulu status halalnya untuk mengelakkan syubhah.

Menerusi Facebook Group Backpackers Buddies Malaysia (BBM), wanita bernama Fatin Farhana dan Yusra Afifah berkongsi keseronokan membeli-belah di 7Eleven Thailand ketika melancong ke sana. Mereka turut berkongsi gambar barangan apa yang menarik untuk dicuba. Mari kita lihat.

Barangan Yang Di Beli Oleh Fatin Farhana

Menurutnya rata-rata harga di antara 10 bath ke 45 bath sahaja. Jika ditukar dalam Ringgit Malaysia hanya RM1.47 ke RM6.18.

Related Post

Barangan Yang Di Beli Oleh Yusra Afifah

Penafian: Kami hanya berkongsi berdasarkan sumber yang kami dapati. Untuk pengesahan status halal dan haram, seeloknya belilah produk yang tertera logo halal padanya sahaja. Ini kerana produk yang tertera logo halalnya pasti telah mendapat kelulusan dari pihak berwajib. Pastikan halal baru beli. Elakkan perkara syubhah 🙂

Sumber: Facebook Fatin Farhana dan Yusra Afifah

This website uses cookies.