fbpx

Renew Passport Secara Online Je! Ikuti Langkah Mudah Ini

Ahmad Suhael

Menunggu memang satu perkara paling tidak disukai ramai. Kalau di Malaysia, selalunnya kaunter perkhidmatan kerajaan seperti jabatan pendaftaran negara dan imigresen sangat penuh tak kira masa dan tempat.

Kami sendiri pernah mengalami situasi perlu beratur panjang untuk membuat passport untuk kali pertama suatu ketika dahulu. Ingatkan ianya mengambil masa yang lama untuk pertama kali sahaja, rupanya apabila ingin perbaharui passport juga perlu beratur panjang. Ternyata rakyat Malaysia semuanya mampu untuk keluar negara.

Tetapi kini anda tidak lagi perlu beratur panjang. Terima kasih kerana teknologi yang canggih. Dengan adanya perkhidmatan e-servis daripada jabatan imigresen Malaysia, anda boleh renew passport secara online dan hanya ambil passport di kaunter apabila siap.

Melalui Twitter, pemegang akaun bernama Najib Ayub ini berkongsi bagaimana anda boleh renew passport secara online. Baca perkongsian beliau di bawah ini.

Cara Renew Passport Secara Online!

Renew Passport Secara Online Je! Ikuti Langkah Mudah Ini 1
Renew Passport Secara Online Je! Ikuti Langkah Mudah Ini 2

Muat Naik Gambar Berkualiti Dengan Latar Belakang Putih!

Renew Passport Secara Online Je! Ikuti Langkah Mudah Ini 3
Renew Passport Secara Online Je! Ikuti Langkah Mudah Ini 4

Hantar Borang Sebelum Pukul 12 Tengahari!

Renew Passport Secara Online Je! Ikuti Langkah Mudah Ini 5

Sumber: Twitter Najib Ayub

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Australia Tutup Sempadan Untuk 6 Bulan Elak Penularan Wabak COVID-19

Penularan wabak COVID-19 yang semakin meruncing di Malaysia dan seluruh dunia telah membuatkan kebanyakan negara terpaksa mengambil tindakan drastik dengan menutup sempadan. Selain Malaysia yang telah menghalang rakyatnya untuk keluar negara jika tiada kepentingan, terbaru, Australia telah pun menutup sempadannya untuk 6 bulan untuk pelancong bermula bermula 20 Mac 2020 […]
Renew Passport Secara Online Je! Ikuti Langkah Mudah Ini 7