fbpx

Ini Senarai Taman Rekreasi Yang Dibuka Di Bawah PKPB

Ahmad Suhael

Susulan daripada pengumuman Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) yang diumumkan oleh YAB Perdana Menteri sebelum ini, aktiviti sukan antara aktiviti yang boleh dilakukan.

Berikutan daripada itu, Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) telah membuka taman-taman rekreasi namun dengan mengikut prosedur operasi standard (SOP) yang ditetapkan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM).

Antara taman-taman di Kuala Lumpur termasuklah Taman Tasik Perdana, Taman Bukit Kiara, Taman Tasik Titiwangsa, Taman di Kepong dan beberapa taman rekreasi lain.

Namun dengan pembukaan taman rekreasi ini, jarak antara satu sama lain mestilah dijaga supaya pencegahan penularan wabak COVID-19 tetap dapat dilakukan.

Sumber: Sinar Harian

Next Post

PKP Dilanjutkan Lagi, Ziarah Raya Hanya Boleh Di Dalam Negeri Sama

Terbaru perutusan YAB Perdana Menteri menyatakan PKP akan dilanjutkan Lagi 4 minggu. Ini kerana masih ada lagi langkah-langkah perlu diambil kerajaan untuk memerangi Covid-19 yang masih belum pulih sepenuhnya. Selain itu, ada juga beberapa perkara yang disentuh, antaranya ialah ziarah hari raya ketika waktu PKP ini. Menerusi video perutusan yang […]