Emirates Sambung Penerbangan Dari Kuala Lumpur

Emirates akan meneruskan penerbangannya untuk penumpang dari Kuala Lumpur, sejajar dengan pengumuman terakhir oleh kerajaan persekutuan UAE untuk mencabut sekatan perkhidmatan penumpang transit.

Dalam satu kenyataan hari ini, pihaknya mengatakan bahawa pelancong dari Malaysia dapat menghubungkan ke mana-mana destinasi di rangkaian Emirates dari 39 destinasi semasa di GCC, Asia Pasifik, Eropah dan Amerika.

“Perkhidmatan untuk penumpang antara Dubai dan Kuala Lumpur, yang bermula pada 17 Jun, akan ditawarkan dua kali seminggu pada bulan Jun, dengan pesawat Boeing 777-300ER.

“Di Kuala Lumpur, pelanggan dapat memesan penerbangan di EK347 ke Dubai pada hari Rabu dan Sabtu, dan seterusnya ke destinasi tempat Emirates beroperasi sekarang,” katanya.

Ia menambah bahawa sembilan bandar tambahan telah ditambahkan ke penerbangan berjadual Emirates termasuk Colombo (dari 19 Jun), Istanbul (dari 25 Jun); Auckland, Beirut, Hanoi dan Ho Chi Minh (semuanya bermula 1 Julai); dan Barcelona, ​​Brussels, dan Washington DC (semuanya bermula 15 Julai).

Penerbangan “Emirates” dari Colombo dan Vietnam hanya akan membawa penumpang keluar ke UAE dan seterusnya. Penerbangan ke Beirut dan Hanoi tertakluk kepada kelulusan kerajaan, ”katanya.

Related Post

Selain itu, syarikat penerbangan juga akan menambah penerbangan ke Kuala Lumpur dan bandar-bandar berikut pada bulan Julai: London Heathrow, Manchester, Frankfurt, Paris, Zurich, Madrid, Amsterdam, Copenhagen, Dublin, New York JFK, Toronto, Singapura dan Hong Kong.

“Pelanggan boleh mendapatkan lebih banyak maklumat mengenai penerbangan Emirates dan perkhidmatan semasa di www.emirates.com/wherewefly. Dengan sekatan perjalanan masih berlaku di kebanyakan negara, pelanggan diingatkan untuk memeriksa syarat masuk dan keluar sebelum perjalanan, “katanya.

Pelancong hanya akan diterima melakukan penerbangan jika mereka memenuhi syarat kriteria kelayakan dan kemasukan di negara destinasi mereka.

“Penduduk yang kembali ke UAE boleh memeriksa syarat terkini di laman sesawang emirates” katanya.

Sumber: Malay Mail

This website uses cookies.