fbpx

Malaysia Airlines Dianugerahkan ‘Best Airline’ di Asia

Ahmad Suhael

Tahniah Malaysia Airlines! Baru-baru ini syarikat penerbangan nasional, Malaysia Airlines telah meraih anugerah Best Airline di Asia pada pameran International Association of Travel Writers Association (Patwa) International Travel Award tahun ini di ITB Berlin. Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan Penerbangan Malaysia Izham Ismail berkata anugerah itu didedikasikan kepada pekerjanya yang sama-sama […]

10 Tips Berjimat Sebelum & Ketika Travel Yang Ramai Abaikan

Ahmad Suhael

Dalam dunia ni bermacam-macam jenis traveller, ada yang orang suka travel tapi tak kisah tentang duit, spending tiket mahal, makan mahal, check in hotel mahal dan perlbagai lagi. Ada pula yang juga kaki travel tetapi punya lah berjimat dari segi tiket, penginapan, makan dan lain-lain. Sebab pada mereka memori adalah […]

Lokasi Percutian Bajet Dengan Kos Bawah RM500

Ahmad Suhael

Siapa cakap nak ke luar negara perlu berbelanja besar? Sebenarnya banyak sahaja negara-negara yang kita boleh melancong dengan kos yang rendah dan anda boleh jimat banyak. Lagi-lagi sekarang ni kebanyakan syarikat penerbangan sedang adakan promosi harga tambang murah. Masa ni lah anda kena grab cepat sebelum habis. hehe. Jom baca […]

Tips & Itinerari Ke China Selama 10 Hari Dengan Kos RM2500 All In

Pasti anda pernah dengar kebanyakan orang ke China adalah bertujuan bisnes. Sebabnya dikatakan banyak barang yang diperbuat dari sana adalah murah jika nak dibandingkan dengan di lain-lain negara seperti Australia ataupun di Eropah. Malah makin ramai penjual-penjual online tumbut disebabkan oleh perkara ini. Walaupun begitu, setiap negara ada kelebihan masing-masing. […]