fbpx

Cara Tukar Tarikh Penerbangan AirAsia Sebab COVID-19 Dengan Apps Je, Tiada Caj!

Ahmad Suhael

Umum ketahui, kebanyakan negara sudah menutup sempadan mereka bagi orang luar memasuki negara untuk membendung penularan wabak COVID-19. Disebabkan itu, banyak penerbangan terpaksa menggantung operasi mereka buat masa ini. Kesannya, kerugian ini bukan hanya terpaksa ditanggung oleh syarikat penerbangan malah pelanggan yang telah membuat tempahan sama ada tiket penerbangan, tempat […]

Penumpang Nak Bersalin Pesawat Air Asia Terpaksa Mendarat

Ahmad Suhael

Walaupun terpaksa melencong ke Miri, seorang penumpang yang sarat mengandung yang di dalam sebuah pesawat domestik AirAsia dalam penerbangan dari Kuala Lumpur ke Sandakan, Sabah selamat melahirkan anak. Pesawat AK5194 yang membawa 130 penumpang dan enam anak kapal itu mendarat di Lapangan Terbang Miri dan penumpang yang sarat mengandung itu […]

Mulai Oktober AirAsia Bakal Hapuskan Bayaran Pemprosesan

Ahmad Suhael

Baru-baru ini berita tentang perlaksanaan caj Levi sangat hangat diperkatakan dikalangan traveller. Caj levi yang bakal dikenakan September nanti mungkin membebankan untuk sesetengah traveller. Namun di sini ada berita baik untuk anda sebagai pengubat kepada berita caj levi. Mulai Oktober akan datang, syarikat penerbangan tambang rendah AirAsia akan memansuhkan bayaran […]

Air Asia Sedia Bergabung Dengan Malaysia Airlines

Ahmad Suhael

Maklum sedia tahu dengan kejayaan Air Asia dalam Anugerah Penerbangan Dunia Skyrax 2019 baru baru ini. Tetapi tidak untuk pesaingnya iaitu Malaysia Airlines. Jadi apakah pelan tindakan untuk membaik pulih Malaysia Airlines supaya menjadi antara syarikat penerbangan pilihan orang ramai? Menurut pemegang saham bagi kedua-dua syarikat terbabit, Khazanah Nasional Berhad […]

Cara Nak Beli Tiket Flight Murah Yang Ramai Tak Tahu

Kebanyakan kita bila nak travel,perkara pertama paling perlu di cari adalah tiket penerbangan. Jadi kita pasti nak jimat kan kos tiket penerbangan ni sebab rata-rata tiket penerbangan lah yang menyumbang kos trip kita jadi tinggi. Betul? Jadi kali ni kami kongsikan kepada anda cara nak beli tiket flight murah dengan […]