fbpx

Lipat Baju Style Backpackers

Ahmad Suhael

Bila nak bercuti ke luar negara, paling seronok ialah nak lipat baju untuk bawa bersama terutamanya bagi kaum wanita. Mesti masing-masing ada cara dan versi sendiri untuk pastikan semua baju pilihan cukup dan mampu disumbatkan di dalam hanya satu beg. Yalah kan sebabnya saiz beg yang pelbagai mengikut trip. kali […]

Tips Elak Menjadi Sasaran Dirompak Ketika Travel

Ahmad Suhael

Pasti seronok bila dapat travel ke luar negara bukan? selepas penat bekerja, inilah peluang untuk anda lupakan tentang kerja dan berseronok bersama teman-teman ataupun keluarga. Bagi anda yang selalu travel pasti akan ada checklist travel anda untuk melengkapkan percutian anda dengan selamat dan sempurna. Walaupun segala checklist sudah dipenuhi, tapi […]

5 Tips Keselamatan & Keselesaan Ketika Travel Bersama Anak

Ahmad Suhael

Bagi anda yang masih belum berkahwin mungkin mudah untuk anda membuat sesuatu keputusan bila bercuti. Tetapi untuk yang berkeluarga, banyak faktor yang perlu anda titikberatkan untuk memastikan percutian anda dan keluarga anda berjalan lancar. Lebih-lebih lagi apabila anda miliki anak kecil, sudah tentu anda perlu bersedia dari segi mental dan […]

Pramugara Ini Kongsi 8 Tips Pilih seat Flight Sesuai Dengan Jenis Orang

Ahmad Suhael

Pengalaman naik kapal terbang memang pengalaman yang tak dapat dilupakan bukan? tempat duduk sempit, terlalu sejuk atau terlalu panas, bunyi bising, gangguan cahaya dan bermacam lagi. Terpaksalah menahan sebelum sampai destinasi. Semestinya kalau nak selesa, boleh menempah tempat duduk Business Class. Tapi tak semua orang mampu untuk menempah tempat duduk […]

Bagaimana Anda Boleh Travel Fulltime? Ini Caranya

Ahmad Suhael

Kadang-kadang kita hairan macam mana ‘Mat Saleh’ ni boleh travel keliling dunia. Tak kerja ke? mana dorang ni dapat duit untuk travel kan? Majoriti orang, minda mereka sudah di tanam sejak di bangku sekolah lagi untuk dapat duit ialah dengan bekerja makan gaji. Di tambah pula dengan guru-guru, dan ibu […]